Miss Cantine

Moderskapets ”jag aldrig”: vad du sa att du inte skulle göra, men nu när du har barn …

Du sa ingen TV förrän tre år. Du sa att du inte skulle vara den typen av mamma som … Du sa många saker, men då kom din son och du åt dina ord en efter en. Moderskap plågas för många av oss med de underbara ”jag aldrig” som sedan ger oss över hela ansiktet. Om du också sa att A, men sedan gjorde du B, oroa dig inte, gå med i klubben, vi är många.

Jag kommer aldrig att låta dem äta i bilen. Jag kommer aldrig att låta mina barn fläcka kläder på gatan. Jag …

Jag aldrig. Åh, vilka två vackra ord … och hur illa de vet när du måste äta dem, tre år senare, när du efter fyra timmars resa med bil inte vet vad du ska göra med barnen.

Och ja, du låter dem äta, vad som helst. Och ja, de blir färgade. Och du anländer till det fantastiska hotellet deluxe fulla av churretes och plågade sina skjortor av ”medaljer” och lampor.

Om CSI var tvungen att analysera din bil vi bör varna dem för att inte slå på det ultravioletta ljuset som de använder, om de inte vill bli blind. För ja, din bil är plågad med organiska skräp. Och av jorden. Och av saker du inte vill veta vad de är.

Innan vi är mödrar säger vi många saker. När de är spädbarn säger vi många saker. När de är barn säger vi många saker… Och när de går på scenen finns det saker som, stolthet och sammanhållning som känns bra, vi följer, och andra som helt enkelt inte gör det.

Men du är inte ensam. Senare kan du läsa ”jag aldrig” från andra mödrar.

Lite teori …

Människor behöver, för att anpassa sig till miljön, att etablera förväntningar, utveckla idéer i förväg. Det betyder att vi till exempel har överlevt mammuterna: om man inte förutser att om han lämnar grottan när de är BICHARRACO de är i omgivningen, de lämnar mer planita än en kompress, och där slutar dess existens.

I samtida tider Vi fortsätter att göra dessa små saker. Om du till exempel har en jobbintervju dagar innan du föreställer dig hur det kommer att vara, som ett sätt att lugna nerverna lite och förbereda dig själv.

Med moderskap är det samma: som det är en så brutal förändring i livet för en, sedan där börjar vi förbereda oss projicera vad vi vill och vad vi inte vill göra, hur vi ser ut som mödrar, vilken typ av uppfostran vill vi utveckla …

Mamma: du gör inte fel, helt enkelt kan moderskap ibland vara väldigt svårt

Det är vackert Är användbart Om det passar dig. Det är vanligt.

Vad som också är vanligt är att den här idén, den planen som du utarbetade, uppfyll inte den så, säg 100%.

”Jag aldrig” av tio mödrar

Kanske kommer dina idéer och principer att uppfyllas. Du kanske har det mycket tydligt och att allt gick som förväntat … Men om inte, om det finns saker som är och saker som är ljusår bort från din utgångspunkt, fortsätt att läsa, eftersom du kommer att se att du inte är ensam i detta ”där Jag sa att jag säger, jag säger Diego. ”

Amelia, 34 år. 2 barn Jag kommer aldrig att låta mina barn titta på TV innan två år … Hej TV! Tack tv! De har sett det, och de ser det, när jag till exempel behöver laga mat, att med dem i mitten är det verkligen omöjligt. För att trösta oss, när de var yngre, vad vi lägger in dem var de program som ska stimulera dem … Nu skrattar jag åt programmen, men se, det är vad vi gjorde. Det är det

Sandra. 45 år 1 dotter Jag är drottningen av ”jag aldrig” i moderskap, jag tror att jag har haft dem alla, och jag har brutit dem alla:
* Före: så snart jag kan gå till ditt rum och Estivill-metoden. Efter: Estivill kommer inte in i mitt hus och jag samlar förrän preteen.
* Tidigare: Jag letar efter en deltidsskola att förena. Efter: Jag minskar arbetstiden och letar efter centra med kontinuerlig arbetstid.
* Före: Jag vill ha en stor familj. Sedan: titta, med nog.

13 fantastiska illustrationer om colecho som du känner dig identifierad med

Carol. 38 år 2 barn Jag övervägde inte att få barn … så jag har bara en ”jag aldrig”, men ouppfylld av den stora dörren. Mina vänner trodde inte på det när jag sa att jag var gravid. Och så glad, hej.

Raquel. 32 år Två döttrar Jag kommer aldrig att tala svärta framför mina barn. Tja, jag kan inte säga svär ord här, men kom igen, jag sa en hel del snickor framför dem. De slipper mig. Mycket.

Claudia. 37 år 1 barn. Jag sa att jag aldrig kommer att berätta lögner som ”Ta den snabba juicen att vitaminerna är borta”, ”Bada inte efter att ha ätit att din matsmältning har skurits”, ”Gå inte barfota då gör ont i halsen” … Tja Jag vet att det är en lögn, men jag säger allt. Allt.

13 ”moderfraser” som du svor aldrig att säga, men som du har slutat upprepa med dina barn

Gloria. 41 år 1 barn. Jag inkluderade nästan alla principer som jag hade innan jag var mamma. Till exempel:
* Steg att ge tit … Nåväl fyra år var vi.
* Steg för att sova i mitt rum. Colecho tills 5.
* Jag tar inte dig till daghem. Jag påpekade när jag var ett och ett halvt år.
* Jag kommer aldrig att sluta ha klackar. Vad ger de till klackarna.

Marina. 35 år 1 dotter Baby Einstein kom till mitt ansikte med mitt löfte om ingen TV när jag var liten. Jag behövde ta en dusch eller gå på badrummet ensam, och det var det enda sättet. Även ibland inte ens med detta kunde.

Elena. 46 år 1 dotter. Jag kommer att vara en spiral, liberal mamma … Jag är min far. Igualita. En carca Det är vad det är.

Vero. 30 år 2 barn Jag läste allt om moderskap, böcker, bloggar … Jag hade allt mycket tydligt. Jo igår såg de två timmar med Peppa Pig, jag var helt föråldrad och den tiden tjänade till att få andetag … och överleva. Och se, jag väcker inte längre.

Maria. 40 år 2 barn Jag har hoppat över absolut ”jag aldrig” innan jag var mamma: * de kommer inte att titta på TV innan två år, jag går inte i skolan … * Jag har svält mina ord väldigt rikt.

När saker inte går som planerat: sju fall av förväntningar vs. verklighet när du har barn

Och ingenting händer

Som jag sa i början är detta med utarbetande planer och teorier mest normalt, på samma sätt som det är inser att en del av det du tänkte på idag inte fungerar för dig.

till förhindra kollisionen mellan våra förväntningar och verklighet gör att vi mår dåligt, påverkar oss när vi utvärderar vårt moderskap (och till och med oss ​​själva), det är viktigt att du är flexibel, att du accepterar förändringarna, att du förstår att saker går inte alltid som vi förväntade oss, men det är inte illaför ingenting

Moderskap kommer att få oss att ständiga förändringar, det är så det fungerar, eftersom det är en roll som vi inte har utvecklat tidigare, eftersom de är stadier där vi inte har varit tidigare …

Eller till och med, även om vi redan har fått ett barn i den åldern, när den andra kommer, kommer saker och ting inte nödvändigtvis att vara detsamma. Det som fungerade med den andra blir dödligt och Tryck på rodret och ändra kurs. Och ingenting händer.

Olika är inte illa. Nyckeln är som sagt att vara tydliga att våra idéer, våra planer finns för att ha en horisontlinje att gå till, ett regelverk som ska agera med viss sammanhang, men …

Men det är mycket troligt att när vi går på vägen inser vi att våra behov, våra barns, är andra, eller de är de som vi inte hade förutsetat. Vad kan vi göra? Byt sedan chipet och anpassa. Och fortsätt att gå, från din hand, till det okända, och skrattar åt oss själva, vilket är det hälsosammaste i världen.

Som du ser är du inte den enda. Motherhood är fullt av ”jag aldrig” och kommer inte bara med idéer du hade innan du var mamma, nej: det här partiet slutar aldrig, för när de är barn börjar du med dina teorier för när de är tonåringar … Och när den tiden kommer, som nu, kommer du säkert att äta dina ord. Njut av det … och skratta.

Foton: Unsplash.com

De sju sakerna kan jag inte tro att jag har gjort som pappa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *