Miss Cantine

13 ”moderfraser” som du svor aldrig att säga, men som du har slutat upprepa med dina barn

Visst kommer vi alla ihåg några av de fraser som våra mödrar eller fäder berättade för oss som barn och som vi hatade. Antingen på grund av hans sonikvete, på grund av den frekvens som vi lyssnade på dem, eller för att vi kände att våra illusioner bröts på en gång.

Innan jag var mamma svor jag för mig själv att när jag fick barn skulle jag aldrig upprepa dem, men hur komplicerat är det inte att falla i många av dem! Så här är jag och reflekterar över de typiska ”moderfraser” som många av oss har hört i vår barndom, och även om vi nu försöker undvika med våra barn, slutar vissa alltid att fly … Händer det också med dig?

”Jag sa dig”

Det är normalt att föräldrar försöker varna våra barn om vissa situationer där vi tydligt ser att de har fel eller kommer att misslyckas. Men jag anser det som viktigt att efter att ha uttryckt vår åsikt, låt dem agera som de anser, främja deras autonomi och följa med dem utan att ingripa.

Logiskt menar jag äldre barn, där man antar att de har en viss förmåga att resonera och analysera vad vi säger Och naturligtvis också för situationer som inte innebär risk för dem.

Som föräldrar gör det ont att se att våra barn misslyckas och att vi kunde ha undvikit det, men i dessa situationer är det tillrådligt att inte falla in i ”Se? Jag sa det så”, men följ dem emotionellt och hjälpa dem att lära av misstag.

”Men vad tror du, vad regnar miljoner?”

Räck upp handen som inte har hört hans föräldrar någonsin säga denna fras eller en av dess versioner (Tror du att jag är Världsbanken? Tror du att pengar faller ner i skorstenen? Är det så att räkningarna växer från träd? …).

Du måste se hur det störde mig att få höra detta när jag blev förälskad av något, även om det värsta är att jag inte riktigt förstod var problemet var: ”Tja, gå till banken, be dem ge dig mer pengar och det är det”, han svarade på deras hjälplösa ansikten.

Det är sant att ibland små barn kan fråga utan att vara medvetna om de ekonomiska kostnaderna för saker och uppoffret som föräldrarna ska tjäna pengar. Därför anser jag att det är bekvämt att ge dem från tidig ålder en tillräcklig ekonomisk utbildning som gör att de värderar vikten av pengar, besparingar och familjens ekonomi.

”Vad ska jag hitta?”

  • ”Mamma? Jag kan inte hitta min skjorta för att spela fotbollsmatchen!”
  • ”Tja, det kommer att vara där det alltid är, i lådan i din garderob där du håller sporten grejer”
  • ”Nej, nej. Jag har sökt efter henne och hon är inte där”
  • ”Har du tittat i andra lådor, om vi hade fel att rädda?
  • Ja, och det är det inte! Vilken katastrof, jag kommer inte att vara i tid för spelet! ”

Nio tips för att organisera en Montessori-garderob och främja autonomi i klänning

Läs konversationen i a dramatisk ton av min sonoch med ökande intensitet. Så innan hans rop och mumlar, öppnar och stänger lådor som om han var besatt, bestämmer jag mig för att hjälpa honom medan jag säger: ”Vad ska jag hitta henne?” och verkligen tycker jag det.

Skjortan låg i lådan för sportkläderna (där jag sa honom att titta), men veckades med skölden in, vilket gjorde att han inte snabbt identifierade den med blotta ögat. Lyckligtvis hittade mödrar alltid allt!

”Gör inte detta, det kommer att hända dig!”

”Kör inte, du kommer att falla!”, ”Kom inte in där, du kan glida!”, ”Hopp inte i pölen, du kommer att bli våt!” … Hur många fraser av ”mamma -drama ”kommer vi ha hört hela vår barndom?

Jag några, och även om jag som barn var besvärad av att mina föräldrar förutsågde ett fall eller en glid som ofta inte inträffade, känner jag igen det som en mamma Jag förstår den oro perfekt.

Och är det att när jag ser ett av mina barn springa genom instabil terräng, eller jag ser dem försöka klättra upp på ett träd när vi åker på fält, accelererar min puls och jag kan inte låta bli att falla i den. Men varje gång jag blir mer medveten om de många sätten vi måste säga ”nej” på ett konstruktivt och inte så alarmistiskt sätt, erbjuder dem alternativ och som lämnar det ”nej” uteslutande för oföränderliga situationer.

”Du kan inte bada, din matsmältning är avstängd”

Nästan alla föräldrar i dag tillhör den generationen barn som lidit tortyren av att behöva vänta två timmar efter att ha ätit för att kunna bada i poolen, för annars Vi kan drabbas av en fruktansvärt nedbrytning av digerationen

Nu vet vi att det är ett misstag att säga ”matsmältningssnitt”, eftersom det rätta namnet är hydrokution. Vi vet också att problemet inte är vatten eller matsmältning, utan förändring i temperatur, och det med lämpliga försiktighetsåtgärder, det finns ingen anledning att vänta två timmar. Men många av oss växte upp med den djupt rotade idén, att när sommaren kommer är det svårt att inte berätta för barn om ”Vänta lite innan du badar … du åt bara och du måste göra matsmältningen”.

Kan barn bada efter att ha ätit eller måste de vänta två timmar?

”Eftersom ja” och ”varför inte”

Det vet vi alla ”Varför ja” eller ”Varför inte” är inte giltiga svar för ett barn som frågar Och vem vill veta mer. Men det är helt förståeligt att vi ibland hamnar med våra huvuden så mättade med deras kontinuerliga ”varför?”, Att vi svarar på detta typiska sätt.

Som barn minns jag hur illa jag hade kvar när mina föräldrar svarade på detta, för jag visste att det inte fanns någon anledning att fortsätta svara eller fråga om den trubbiga frasen. Och även om jag ibland också har rymt med ett av mina barn (särskilt när jag är för trött för att fortsätta att förklara), är jag medveten om att det inte är ett tillräckligt sätt att svara på dina frågor.

”Drick saft som vitaminer försvinner snabbt”

Snabbt och nästan utan andning. Så det var så jag drack den nypressade apelsinjuicen när min mamma gjorde det åt mig, och även om jag stirrade svär jag att jag kunde se vitaminerna rinna skräckt eftersom det tog mig längre tid att ta det.

I mitt hus är vi inte särskilt förtjust i juicer, men jag inser att jag också har släppt denna fras efter skala och hacka mina barn en fruktbit och kontrollera att det tar sin tid att äta det, även om du vet att vitaminer inte kommer att lämna inom några minuter.

”Varken men inte päron”

”Varken men inte päron” och dess flera versioner var hur våra föräldrar var tvungna att lösa ett argument. Visst låter det för dig, eller hur?

Vid ett eller annat tillfälle har denna fras också kommit till mig på insats av ett av mina barn när det gäller att motbevisa ett ämne. Men då kunde jag inte låta bli att skratta, och det är det detta uttryck har alltid verkat en oerhört rolig nonsens.

Anslut känslomässigt med barn, nyckeln till att behandla (och förebygga) allvarliga beteendeproblem i barndomen

”Och om Fulanito kastas över en bro, går du bakom?”

Mytisk fras där det finns dem och som vi alla någon gång i vår barndom (och särskilt i vår tonår) någonsin har hört.

Och ibland barn de sätter oss i en sådan position när vi jämför med vännerAtt släppa något liknande verkar vara det enda sättet för dem att inse att varje barn är unikt och varje familj har sina egna omständigheter. Men säkert om vi gör en ansträngning kan vi tänka på andra sätt att förklara dem konstruktivt, varför det inte är bäst att jämföra oss med dina vänner.

”Värma upp det är kallt”

Det är kanske för det Jag är extremt kall, eller för att min mamma är det också och jag har hört den här frasen många gånger under hela mitt liv (även i dag berättar hon för mig varje gång vi säger adjö), men jag är en av dem som alltid är medvetna om att barn inte ha förkylning

Om jag vaknar på natten, går jag till hans säng för att kontrollera att de är ordentligt lindade; Jag ser dem med flera lager kläder om jag får höra på nyheterna att temperaturen kommer att falla; och jag oroar mig till och med när jag går i skolan för att hämta mina barn och jag ser att mitt på vintern går några av sina vänner ut utan sin kappa. Min med kylan är inte normal; Jag känner igen det.

”Det är första gången jag känner mig hela dagen”

När jag hörde min mor säga den här frasen, kommer jag ihåg att jag inte riktigt förstod hennes riktiga bakgrund och tyckte att det var en absolut överdrift.

Nu när jag är mamma förstår jag perfekt. Och det är så att du arbetar inom eller utanför hemmet, dagstrånets malström och trajínen att alltid vara från en plats till en annan gör att det verkligen kommer natten och när vi faller ner i fåtöljen låt oss känna att det är första gången vi satte oss ner sedan vi stod upp på morgonen.

Enligt en studie är det svårare att stanna hemma med barn än att gå på jobbet

”Fråga din far” / ”Fråga din mamma”

Bland alla ”fraser som mamma” jag minns från min barndom, fanns det ingen annan som verkade lika surrealistisk som situationen som inträffade när Jag bad min mor eller min far om tillåtelse att göra något, och de svarade mig genom att be mig fråga den andra parten.

Problemet var när den andra föräldern kastade bollen tillbaka och vi återvände till utgångspunkten. Från en till en annan och från en annan till en utan att få ett tydligt svar. Har det någonsin hänt dig?

”Du kommer att döda mig av avsky”

Men om det finns en dramatisk fras kan kraften inte vara denna. Naturligtvis menar jag inte viktiga problem eller agerar med allvarliga konsekvenser, utan snarare normala saker som alla barn gör vid någon tidpunkt, men att föräldrar kan övervinna oss.

Jag erkänner att jag, innan någon monumental bedövning av mina barn, också har sagt det en gång, och de fattiga har tittat på mig med vidsträckta ögon utan att någonsin förstå allvarligheten i situationen och orsaken till mina ord. Det bästa är det skratta senare tillsammans för att dramatisera ämnet och förklara för dem överdrivningarna att vi ibland är vuxna med våra uttryck.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *