Miss Cantine

Mina sju tips för att resa med barn och njuta av en oförglömlig semester

Vi ser alla fram emot tiden för sommarlovet att njuta av med familjen. Vi visualiserar oss själva vilar på en strandmatta, läser en bok vid havet, planerar roliga utflykter med barnen … kort sagt, återskapar den idylliska resan som vi har i åtanke.

Men vi har redan vid flera tillfällen sett att förväntningarna inte alltid uppfylls, särskilt när vi har små barn. Därför är mitt råd som mamma till tre barn med olika åldrar att anpassa sig till deras rytmer och inte vilja fylla dagordningen för planer som troligen inte kan genomföras; Oavsett hur mycket vi lägger honom!

Jag delar er från min erfarenhet, nycklarna som fungerar för mig att njuta av en oförglömlig semester, både för min partner och för mig, som för våra barn. Delar du din också?

Involvera dem när du förbereder bagage

Med ett barn i förväg vet jag från första hand konsekvenserna av att glömma hemma hans favorittröja, fotbollsskor eller den bok som i det ögonblicket har honom absorberat.

Så för att undvika argument och glömska är mitt råd involvera barn när du förbereder bagage, tilldela dem uppgifter som de kan göra autonomt beroende på deras ålder. De är kanske inte redo att välja rätt kläder de behöver under semestern, men det är troligt att de kan välja sina favoritkläder, organisera sin toalettväska och, naturligtvis, de leksaker de vill ta.

Resan är ett viktigt ögonblick, inte försumma den!

När vi förbereder vår semester riktar vi vår fulla uppmärksamhet åt utveckla en perfekt aktivitetsagenda, där den roliga utflykten inte saknas, badet på den drömstranden eller besöket på det intressanta museet som alla pratar om.

Men vid många tillfällen försummar vi en grundläggande del som å andra sidan är det som ger ”startpistolen” till helgdagarna: resans ögonblick.

Oavsett om det är tåg, flyg, fartyg, bil, husbil … vi måste förstå det För de flesta barn är resan en riktig borrning. De blir trötta på att alltid sitta, gråta, vill kissa ofta eller till och med vissa blir yr. Kort sagt, det bästa som kan hända när vi reser med barn är att fråga oss hela tiden vad som ”saknar mycket?”.

Därför är min rekommendation att beväpna dig med mycket tålamod och roliga resurser för att tillbringa ögonblicket på bästa sätt. Kom ihåg att om du reser med bil måste du göra ständiga stopp, kontrollera trafiken i förväg för att undvika trafikstockningar och försöka välja de timmar på dagen där dina barn är lugnare (personligen fungerar det för mig att resa efter att ha ätit, eftersom de vanligtvis somnar omedelbart).

Vid ankomsten gör du ett ”erkännande” av området

Så snart du anländer till din semestermål, och såvida det inte är en andra bostad eller en plats som du känner mycket väl, är mitt råd att du tar en promenad i omedelbar närhet för att få hittade de webbplatser som kan vara användbara under vår vistelse hemifrån.

Buss- eller taxistopp, apotek vid uppringning, rena parker med skuggiga områden, stormarknader och butiker med långa timmar, hälsocentraler … På detta sätt, om du behöver det, slösar du inte tid på att titta.

Bädda in fritidsaktiviteter för vuxna och barn

Min man och jag är kär i stadsturism. Vi älskar att ”se stenar”, gå genom smala gator, upptäcka charmiga torg, besöka museer … men vi är medvetna om att våra barn bara njuter av stranden och naturturismen. Vad gör man då?

Mitt råd är försök att anpassa semester till alla familjemedlemmar, så att vi alla trivs och har vår favorit fritid. I mitt fall ger vi inte upp stadsturismen, men alltid i mycket små doser och isär med barns planer.

Varför jag rekommenderar att du reser med våra barn när de är små

På detta sätt introducerar jag dem lite för lite för en annan typ av turism som när de växer börjar de uppskatta, men utan att förlora essensen i semestern tycker du verkligen.

Ha alltid barnets behov i åtanke

Detta råd är nära besläktat med det föregående, och jag anser att det är viktigt att barnets behov råder över vuxnas.

Det är, och när vi återgår till mitt tidigare exempel, när vi planerar att göra stadsturism, väljer vi alltid att besöka bekväma städer för att resa med barnen och om möjligt slättar. Dessutom gör vi det under korta perioder och under dagen när din energi är som högst.

Planera familjeutflykter med dem

Visst börjar vi med alla våra goda avsikter fylla semesteragendan med aktiviteter som vi är säkra på att våra barn gillar: vatten- och temaparker, barnshower, fyrverkerier på stranden, interaktiva museer … Men har vi frågat dem vad de egentligen vill ha?

Och jag säger detta för att det inträffade något mycket nyfiken på mig denna semester som gav mig en stor lektion; Jag säger dig På den plats där vi bodde, de rekommenderade att besöka en nattvisning med drönare, så min man och jag organiserade att ta barnen dit, och trode att de skulle älska det.

Dessa är mina 11 favoritstunder i vår sommarlov: vad är ditt?

Showen varade i nästan en timme, och även om de under de första fem minuterna förblev extremt uppmärksam, efter det började de protestera. ”Jag blir uttråkad, jag vill inte se mer”, sa min dotter trött. När jag frågade dem vad de ville göra svarade de att allt de ville var att gå längs stranden på natten och dricka glass tillsammans.

Det var när jag insåg det Vi hade tagit dem för att se den sofistikerade showen utan att fråga dem om de var intresserade. Vi bestämde oss helt enkelt för dem och trodde att de skulle vilja, men det som verkligen gjorde dem lyckliga var något mycket enklare …

Låt dem bli uttråkade!

Och i linje med ovanstående gör jag också följande reflektion: vi vill att barn ska underhållas under semestern, som är oförglömliga för dem och att det inte finns tid för tristess.

Detta betyder att vi vid många tillfällen inte är medvetna om hur många aktiviteter och planer vi planerar för dem. Det ger dem knappast tid att ansluta sig till en känsla när vi är helt involverade i följande plan.

Enligt min mening är det bekvämt att dosera och till och med låta barn bli uttråkade. För det är också positivt att de vet hur de ska ha kul för sig själva och att de tillbringar lite fritid med sina egna intressen eller bekymmer.

Varför det är bra för barn att bli uttråkad

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *