Miss Cantine

Min fem år gamla dotter sover fortfarande i min säng och kommer att fortsätta göra det tills hon bestämmer sig

Föräldraskap innebär många beslutsfattande under åren, från namnet som barnet kommer att ta till skolan han kommer att gå. Alla dessa beslut motsvarar föräldrarna, även om det finns vissa frågor som kan orsaka ”kontrovers” eftersom de betraktas som kontroversiella.

En av dem är colecho, som även om det är något som rekommenderas efter tre månader för att förhindra plötslig död och har många andra fördelar för spädbarn, för äldre barn ifrågasätts mycket.

Men liksom amning, ger colecho också fördelar för barn utöver deras första år. Och på grund av det, och eftersom jag tror att åsikter från andra föräldrar bör respekteras, idag säger jag er varför min fem år gamla dotter sover fortfarande i min säng och kommer att fortsätta göra det tills hon bestämmer sig.

Killen var aldrig i mina planer

Jag börjar vara ärlig: att göra en kö med min dotter var aldrig i mina planer. För en tid sedan räknade jag här på bebisar och mer hur det var att jag blev för colecho. Liksom många par under graviditeten, när det var dags att se var vår dotter skulle sova, var det första som tänkte på spjälsängen, så när hon redan föddes och basinet som de gav oss började ta slut, köpte vi en .

Liksom i många aspekter av föräldraskap kan vi föreställa oss saker på ett sätt, men våra barn har andra planer. Och det hände med spjälsängen. Min dotter hatade spjälsängen. Knappt fem minuter hade gått sedan han hade placerat henne där efter att ha somnat, vaknade hon gråtande.

Oavsett vad vi försökte: från att spela mjuk musik eller lämna ett plagg av mig nära att lugna, tills den natten den kvällen Nu minns jag med nåd, där jag gick med henne till vaggan så länge hon sov. I vår förtvivlan försökte vi också de absurda metoderna för att ”lära barnet att sova” genom att låta honom gråta, något som jag aldrig kommer att göra igen för om jag bara vet vad bebisar känner med dem, bryts mitt hjärta. Kort sagt, ingen sov, vi led alla.

Fram till en natt, utmattad och trött på situationen, bestämde jag mig för att låta henne sova i vår säng, även om det fanns de som sa till mig ”inte lägg henne i din säng, för hon vänjer sig”. Och för första gången på månader hade vi fred. Och vila, vilket vi behövde mycket.

13 fantastiska illustrationer om colecho som du känner dig identifierad med

Så småningom förstod jag att problemet inte var oss eller min dotter eller min uppenbara oförmåga att följa sömnmetoder. ”Problemet” var det hon älskade mig, sin mamma, något helt naturligt i alla barn! Det var så vi började göra colecho, att jag vid den tiden inte ens visste att jag hade ett namn eller att det var ett alternativ som jag kunde välja.

Med tiden visste jag att det vi gjorde kallade colecho, jag läste om dess multipla fördelar och förstod att många av de negativa saker som sägs om det bara är myter eller baserat på ogrundade fördomar, och det är också fördelaktigt för hela familjen . Naturligtvis Det här är bara min erfarenhet, och det som fungerade för mig kommer inte nödvändigtvis att fungera för alla..

Varför fortsätter vi att göra pigtails om det inte är ett barn längre

Jag ville berätta allt detta för att du kanske tror att jag är fan av skolpojken och att det för mig inte finns något annat alternativ, eller att det bara är min idé att min dotter sover i samma säng som jag för mig när du läser titeln på detta författare. Men verkligheten är så enkelt Det var något vi gjorde för vi hade inget annat val men lyckligtvis fungerade det.

Men precis som i mina planer gick jag aldrig i skolan, och det var inte heller att min dotter vid fem år fortsatte att sova med mig. Naturligtvis är detta inte något som stör mig eller oroar mig, för Under hela den här tiden har jag slitit ner många myter jag hade om colechotack vare vad jag har läst om dess fördelar och naturligtvis de försiktighetsåtgärder som bör vidtas när du gör det.

Den hårda delen kommer när någon får reda på att hon fortfarande sover hos mig även om hon inte längre är en baby. Det saknas brist på felaktiga kommentarer eller konstigt utseende. Jag erkänner det Ibland skäms jag över att människor vet att jag fortfarande går i skolan med min dotter, för jag vet aldrig hur de kommer att reagera.

Detta är samtidigt nyfiken på mig, för det är tydligen att det att se skolan dåligt med barn som redan kan sova ensam är något av den västra världen. I Japan och andra länder i Fjärran och Nära öst, till exempel, sover barn med sina föräldrar tills de är fem eller sex år gamla och så vitt jag vet, de har inga problem med beroende av föräldrar och ensamma går de till sitt eget rum runt den åldern.

Men oavsett om i Japan eller varhelst skolan med äldre barn är normal är sanningen att jag fortsätter att göra det förutom att jag vet att den inte orsakar någon skada i deras utveckling, Colecho är fortfarande det bästa för vår familj, som nu bara består av min dotter och jag (något jag också pratade om för länge sedan och om du tänker på det: nej, colecho påverkar inte förhållandet, i alla fall förbättringen).

Naturligtvis är det inte bara för att han fortfarande gör colecho. Förutom att ha varit praktisk har han gett mig många vackra ögonblick som får mig att dö av kärlek, till exempel när jag känner att hans lilla hand smeka mitt hår när han sover, eller när han sträcker armen för att röra vid mina eller det faktum att han kan se ögonen le på ett sätt sömnig att vakna bredvid mig. Om han inte sov med mig, Jag skulle förmodligen sakna alla de små ögonblicken som var så ömma och typiska för barndomen.

Även om det är sant det Colecho är inte alltid rosa och inte heller idyllisk. Det finns nätter när jag känner att en ninja-kick träffar mig, andra där min arm förlorar känsligheten eftersom hon sover på honom eller vaknar vid sängkanten eftersom hon pressade mig under natten, i hennes försök att sova så nära som möjligt möjligt. Men trots det skulle jag inte ändra det för någonting.

Hur länge kommer vi att fortsätta sova så här? I all ärlighet svarar jag att jag inte vet, för för länge sedan bestämde jag mig för att hon skulle välja hur länge hon ska fortsätta sova i min säng. Jag har inget emot hans närvaro, och jag tror att det inte är något fel att vi gör colecho i hans ålder. För mig är det ett tecken på att han fortfarande behöver mig, trots allt talar vi om en tjej på bara fem år.

Naturligtvis har min dotter och jag pratat om att hon började sova i hennes eget utrymme, och i mer än ett år installerade vi en liten säng för att sova i den. Han har alltid varit upphetsad över idén, han beställer dockorna han vill följa med honom och vi har köpt lakan av hans favoritkaraktärer. Men även om det finns nätter när hon ligger fast besluten att sova där, fram till idag kommer de flesta nätter tillbaka till min säng på morgonen.

Mina barn sover inte längre med mig: slutsatser efter 9 års skolgång

Så om du också går i skolan med dina ”äldre” barn och känner dig pressad att lämna det, oroa dig inte och njut, att de år som våra barn är unga spenderar på att flyga. När det gäller min dotter, vet jag att hon fortsätter att få större självständighet varje dag, så hon tyst vi fortsätter att stå i kö tills hon bestämmer sig (Något som jag inte tror saknar mycket, uppriktigt). Om andra människor tänker annorlunda eller inte håller med om detta beslut är det verkligen inte vår verksamhet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *