Miss Cantine

”Jag håller fast vid min dotter och livet. Jag vill leva!”, Vi pratade med Yolanda, en mamma som diagnostiserats med bröstcancer för andra gången

Om huvudpersonen i följande berättelse måste definieras med ett enda ord, skulle det utan tvekan vara en ”fighter”. Yolanda är mamma till en åttaårig tjej, en fotograf av yrket och en bloggare på sin fritid. Men Yolanda är framför allt en outtröttlig kämpe och en överlevande.

För 12 år sedan övervann han sköldkörtelcancer, och för fyra år sedan slog han också bröstcancer. Men tyvärr för några dagar sedan fick han nyheten om att bröstcancer hade återvänt till hans liv. Så Yolanda har på sig sina boxningshandskar igen och håller på att hoppa in i ringen för tredje gången. Den här vackra kvinnan med outplånligt leende och generositet i överflöd, är ett exempel på kamp och optimism, och det var därför vi ville prata med henne på en dag som idag, där vi alla går samman mot bröstcancer.

”Jag vill göra alla kvinnor medvetna om vikten av självutforskning”

”Jag hade just haft en läkarundersökning i februari och allt var bra. Men nyligen var jag tröttare än vanligt, jag hade tappat lite vikt och jag hade också en smärta i armhålan”.

”Jag hade inte undersökt på ungefär två månader, något jag alltid har gjort, både innan jag fick bröstcancer för första gången och naturligtvis senare. Men i sommar slappnade jag av och släppte min vakt. Så snart jag märkte den svaga smärtan Jag började utforska och kände genast en klump och jag visste att det var ont. Nästa dag skickade läkaren mig en ultraljud och de bekräftade omedelbart mina misstankar ”.

”nu Jag väntar på att få veta resultaten av de tester som har gjorts för mig och biopsin. Du måste veta vilken typ av cancer det är, om det är utbrett eller inte, och om det har tagits i tid. Allt detta kommer att avgöra vilken typ av behandling som ska följas. Att vänta är det svåraste. ”.

”Jag känner ilska och hjälplöshet, men vi måste kämpa”

”Just nu, fyra år efter min första bröstcancer, är när jag började må bättre fysiskt, tack vare det arbete som både min psyko-onkolog och jag har gjort. Jag kunde äntligen titta i spegeln och se kvinnan jag var före sjukdomen, och det fick mig att må bra”.

”Men efter denna nyhet har allt förändrats. Jag känner terror, särskilt för att det kan förekomma metastaser, och jag känner också ilska, ilska och hjälplöshet, för just nu började jag bygga om mitt liv och igen måste det börja igen ”.

”Så fort de berättade för mig nyheterna kollapsade jag, men efter att jag grät allt jag var tvungen att gråta torkade jag mina tårar och gick för att leta efter min dotter i skolan. Eftersom jag måste fortsätta med mitt liv, och även om jag inte tar bort det från huvudet, jag försöker vara optimism. ”

”Min dotter är den som ger mig styrka”

”För att övervinna min första bröstcancer grep jag min dotter, som vid den tiden var tre år gammal. Det hörde i mitt huvud, om och om igen, att jag inte kunde lämna henne ensam, och att jag var tvungen att kämpa för henne ”.

”Min familj och mina vänner, både min vanliga cirkel och vänskapen på 2,0, var mycket viktiga i min återhämtning. Jag önskar att alla alltid kunde räkna med stöd från så många förenade, skickar dig mod och positiv energi för att övervinna de lägsta dagarna! ”.

”Och vid detta andra tillfälle planerar jag att lita på dem. Eftersom jag har offentliggjort nyheterna finns det många människor som vänt sig till mig och det lämnar mig inte ensam. Ditt stöd är viktigt att resa vägen för denna hårda sjukdom ”.

”Jag har många saker att göra, att leva och se, så jag håller mig fast vid min dotter och livet. Och även om jag är väldigt rädd, fortsätter jag att le mot världen. Jag vill leva!”

Den hoppfulla historien om en mamma som genomgått bröstcancer medan hon var gravid

”I början avvisade min dotter mig och jag led mycket för henne”

”Min dotter var bara tre år gammal när jag fick diagnosen den första bröstcancer, och jag trodde att det skulle vara svårt för ett barn i den åldern att förstå de fysiska förändringarna som hennes mamma var tvungen att genomgå. Så Jag bestämde mig från början att förklara vad som skulle hända mig, använder alltid fraser och förklaringar enligt deras ålder ”.

”Jag sa till honom att jag var sjuk och att de skulle ge mig medicin som skulle få mitt hår att falla ut, även om jag då skulle växa tillbaka. Jag förklarade också att jag troligen var trött ibland och att även om jag inte gjorde det Jag kunde ta henne till parken så ofta som jag gjorde, pappa och andra släktingar skulle göra det för mig. ”.

”Men under de första månaderna upplevde min dotter min sjukdom på ett negativt sätt. Hon avvisade mig, skämdes över mig och var väldigt ledsen. Varje kväll, innan hon gick till sängs, bad hon att se bilder av mig före sjukdomen … Han ville påminna mig om hur det var ”

Varför du ska sluta säga dina barn ”ingenting händer” när de gråter

”För mig var det ett mycket svårt skede eftersom jag inte visste hur jag skulle agera med min lilla flicka. Så jag bad hennes barnläkare om hjälp för att hänvisa oss till en barnpsykolog, men byråkratin går långsamt och utnämningen kom aldrig. Lyckligtvis, lite efter hand accepterade min dotter situationen bättreoch blev till och med ett stort stöd för mig. ”

Nu är jag rädd för att berätta nyheterna igen. Han är åtta år gammal, han är mogenare och kanske skulle han möta det annorlunda, men han kommer fortfarande ihåg när jag levde det och gråter för det jag gick igenom. Så jag inser att det är mycket skrämmande att möta mig när jag berättar för honom, och jag vet verkligen inte om jag kommer att …

”Det magiska lagret”, en barnhistoria om bröstcancer

”Under min första bröstcancer insåg jag att jag behövde förlita mig på resurser för att förklara för min dotter vad som hände, så Jag bestämde mig för att skriva en barnhistoria om ämnet, med målet att tjäna oss båda som souvenir när allt hade hänt ”

Jag kontaktade illustratören Creandy Pedagoga, som inte tvekade att hjälpa mig genom att göra några vackra ritningar för att illustrera berättelsen. Jag titlade den ”The Magic Cloak”, och i den förklarade vad bröstcancer är, men från en optimistisk och fantasifulla syn, att berätta för barnen ”

Berättelsen var baserad på min berättelse och hur min dotter levde den.. Det handlade om en mamma och hennes dotter som tog på sig en magisk udde som gav dem superkrafter för att bekämpa sjukdomar tillsammans. På sidorna förklarades det också hur min tjej och jag spelade för att förklädda oss med peruker och halsdukar och låtsades vara pirater. Dräktens resurs var en stor hjälp för min dotter ”

”Det är viktigt att ha ett upptaget sinne medan behandlingen pågår”

”Jag arbetade i ett företag när jag fick diagnosen bröstcancer för första gången, men sedan var jag tvungen att ta ledighet eftersom jag fysiskt inte kunde fortsätta med samma arbetsrytmer. Men Att fortsätta arbeta eller inte under sjukdomen beror mycket på varje person och typ av arbete låt det vara. ”

”Ja, arbeta eller det är inte viktigt att hålla ditt sinne upptaget under processens längd, eftersom det hjälper dig att fortsätta och inte ständigt engagera dig i negativa tankar. ”

”Små efteråt gick jag tillbaka till jobbet som fotograf, och rapportering till nyfödda, barn och familjer har också hjälpt mig att se de positiva aspekterna av livet, att omge mig själv med leenden och sätta mitt sinne och mitt mål är vackra saker, långt ifrån sjukdomen ”

”Bröstcancer är inte rosa”

Under den tid som hans första behandling varade gjorde Yolanda stora vänskap. Alla dem starka och modiga kvinnor som har bekämpat sjukdomen från det första ögonblicket, utan att förlora önskan att leva eller le, trots motgångarna.

Därför ville Yolanda på en dag som idag komma ihåg dem alla och hävda det bröstcancer är inte rosa:

”Att ha cancer är skitsnack, och det finns inget rosa med det. Det är sant att överlevnaden av bröstcancer har förbättrats markant under de senaste 20 åren, och att enligt AECC-data den femåriga överlevnadsprognosen för diagnosen är större än 80 procent ”

”Men det finns också följeslagare som håller sig på vägen och det kommer inte att bero på att de inte har kämpat med all sin kraft att fortsätta leva. Det är därför det är så viktigt att fortsätta undersöka, visa sjukdomens verklighet och kräva fler resurser. Och det uppnås inte genom att placera en rosa rosett på klaffen och publicera fotografering på sociala nätverk

”Därför vill jag på en dag som idag komma ihåg Miriam med speciell kärlek, som lämnade oss för två dagar sedan. Stor kamrat med kompis, mamma till två vackra flickor och kämpe för evigt leende. Jag önskar bara att var den än är, den lyser med samma kraft som den gjorde på jorden. För henne, för alla kvinnor som lämnade för tidigt, och för oss som fortsätter i kampen: låt oss bli medvetna om denna hårda verklighet

Omslagsfoto | iStock

Erkännanden | Yolanda Romano (Paris Maria)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *