Miss Cantine

Den favorit lullaby min son och jag kommer alltid att komma ihåg: 15 låtar för att sova ditt barn

Genom att bli föräldrar fortsätter vi alla med traditionen att brumma eller sjunga för våra barn med söthet så att de somnar. Nanas har en kraftig lugnande effekt på små; Dess repetitiva rytm, mjuka ljud och melodier utan för många volymförändringar hjälper till att slappna av de flesta barn. Även om många av dem inte är strikt barnbarn är de låtar som föräldrar gillar och de sjunger för sina barn, men de är inte de typiska vaggstolarna som vi alla känner till.

Babys redaktörer och mer och resten av gruppen har sammanställt några av våra favorit barnflickor, de som våra barn och vi kommer alltid att komma ihåg, från traditionella vaggstolar till moderna låtar med en speciell betydelse för oss att vi har blivit nanor. Vilken är den favoritlövstolen för dig som du alltid kommer att komma ihåg?

”Morgonen”

En traditionell mexikansk lullaby som har gått från generation till generation, och att även om det är en födelsedagslåt, har den också blivit en klassisk barnvakt för barn. Det är den som gärna minns en av våra kollegor, Oscar Bouzo: ”Det är speciellt eftersom min mor sjöng den med den rösten så söt den har.”

brev:

Dessa är morgnarna
att kung David sjöng.
Till vackra flickor
Vi sjunger dem för dig.

Vakna upp, min goda, vakna upp;
Titta, det har redan gått upp.
De små fåglarna sjunger redan;
Månen har redan gömt sig.

Hur vacker är morgondagen
när jag kommer hälsar dig;
vi kommer alla med nöje
och glädje att gratulera dig.

Dagen du föddes
Alla blommor föddes
I dophögen
Nightingales sjöng.

Det gynnar redan
Redan dagsljus gav oss
Stig upp i morgon
Titta, det har redan gått upp.

Jag skulle vilja vara ensam
för att komma in genom ditt fönster
och säg god morgon
låg på din säng

Jag skulle vilja vara en San Juan
Jag skulle vilja vara en San Pedro
att komma och säga hej
med himmelens musik

Det gynnar redan
och i dagsljuset gav han oss
stå upp imorgon
Titta, det har redan gått upp.

”Kärlek tenderar mig”

Den mytiska romantiska låten från rockkungen kan också bli en minnesvärd vaggång.

Pedro Santamaría: ”Min fru sjöng för dem medan hon var i magen” Love me tender ”, och idag (fem och tre år gammal) ber de fortfarande mamman att sjunga lite för att sova.”

’The Rhythm of the Garage’, av Loquillo Y Trogloditas

Det finns föräldrar som inte gör traditionella barnflickor och sjunger sina barn sina favoritlåtar men i en lugn version. Vår följeslagare María tyckte till ’El Ritmo Del Garaje’ av Loquillo, ’Corazon Partío’, av Alejandro Sanz eller ’Déjame’, av Los Secretos.

’Corazon Partío’, av Alejandro Sanz

”Lämna mig”, från Los Secretos

María Llanos: ”Jag gillade inte de vanliga barnvaktarna så jag ändrade efter saker som jag gillade och som jag trodde att de skulle vilja. De var speciella eftersom de var iögonfallande och hade små saker som de förstod. Min äldsta dotter sovnade och tittade på henne, men den lilla flickan att det var en jordbävning som lugnades för att han kände dem och det gav dem säkerhet och fred … Han hade glömt Grönland, från zombierna. Han sjöng också den. Det var väldigt svårt att sova. ”

”Sova mitt barn” på galiciska

Den traditionella nana låter ännu sötare på galiciska. Det är ett av minnena som vår partner Silvia har, och märkligt inte för att hennes föräldrar ska sjunga det.

Silvia Díaz: ”Jag minns en barnvakt som vår dagislärare sjöng när vi skulle ta en tupplur. Hon skulle bli 4 år eller så ..

Uppmärksamhet på detta vacker nana på galiciska från bokalbumet ”Non hai berce coma o colo” (19 euro på Amazon).

”Skräck min pojke”

Och naturligtvis kommer Silvia också ihåg den klassiska Arroró på spanska med en version som inte talar om ’kokosnötter’ som tar barn, men med en mer modern och mindre dramatisk text.

brev:

Min pojke skrämd,
min sol rasade
skrämd bit
av mitt hjärta

den här söta pojken
du vill sova
och den falska drömmen
vill inte komma

den här söta pojken
som föddes på natten
vill tas
att köra

Den här söta pojken
han vill redan sova;
gör honom till vaggan
av ros och jasmin.

Min pojke skrämd,
min sol rasade
somna bit
av mitt hjärta

’Captain Tapon’, av Alejandro Sanz

När vi frågar Silvia som är favorit barnvakt för sina barn, svarar detta Alejandro Sanz-fan att hon har sjungit alla sina låtar men ”Mina två små älskar särskilt ’Captain Cap'”.

”Du är mitt solsken”

Lucy Ortega: ”Det är en låt som verkar mycket trevlig för mig från melodin till vad den säger, eftersom barnen verkligen kommer att upplysa och göra oss lyckliga även under de gråa dagarna.”

Det är verkligen en vacker låt och en mycket populär babysitter i USA. Kom ihåg att hon är en så vacker flicka som sjöng en två år gammal pojke med Downs syndrom med sin äldre syster.

”Liten stjärna var är du”

Lucy Ortega: ”Det har alltid verkat mycket ömt för mig och nu när jag är mamma bjuder hon mig att föreställa mig med min dotter.”

brev

Lilla stjärna var är du
Jag vill se dig flimra.

På himlen eller över havet
En riktig diamant.

Lilla stjärna var är du
Jag undrar vad du kommer att bli.

”Ödlan gråter”

Paco Ibáñez musikaliska anpassning av en dikt av Federico García Lorca för barn är den favorit barnvakt som vår följeslagare Antonio’s dotter föll med.

Antonio Ortiz: ”Jag minns att tricket med Daela var att röra vid hennes ansikte lite åt gången så snart hon var lite sömnig … hon hade knappast tid att avsluta låten.”

”Desperate Pastor Romance”

Antonio Ortiz: ”Med Bruno var det väldigt svårt för honom att somna, så jag slutade nästan hela romantiken i Paco Ibañez. Den här låten är den jag minns mest för det var den jag spelade för att förstärka när jag sovnat i armar som inte skulle vakna igen”.

”Alla ankungar”

Laura Guerrero: ”Mina barns favorit är inte en barnvakt i sig, utan en version av andungarnas låt, som säger” Ankungarna i vattnet vattade på svansen och de sa till varandra och det kallare vattnet. ” Jag sjunger som slow motion utan texterna och slappnar av … ”

”Att sova”

Om du frågar mig vilken är min favorit vaggvisa, en av de klassiska: ”Att sova”. Det är speciellt eftersom min mor sjöng det för min syster och mig som barn, och sedan sjöng jag det för mina döttrar.

brev:

Att sova, sova
Att sova, min baby.

Må dina drömmar alltid vara
Av kärlek, kärlek och fred.

Att sova mitt barn
Att änglarna går
Att sjunga och ta hand om dig
För att du ska sova i fred.

Att sova, sova
Att sova, min baby.
Må dina drömmar alltid vara
Av kärlek, kärlek och fred.

Att sova mitt barn
Att änglarna går
Att sjunga och ta hand om dig
För att du ska sova i fred.

”Kyssar” från El Canto del loco

Men vad mina döttrar särskilt kommer ihåg är låten ’Kisses’ från El Canto del loco. De sjöngs mjukt och somnade eftersom nästa morgon visste de att de skulle vakna med många kyss.

Vilken låt sjunger du till ditt barn? Vilken är favoritbarnflickan som du och dina barn alltid kommer ihåg?

I bebisar och mer | Nio appar med musik för att koppla av barnet, 101 låtar för att sova ditt barn: klassisk musik, instrumentalversioner av moderna låtar och mycket mer

Icke-hai berce koma eller colo (Book-disk)

Icke-hai berce koma eller colo (Book-disk)

I dag i Amazon för € 19

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *