Miss Cantine

Amning hos allmänheten är inte hippier och bör vara mer standardiserat

Morsmjölk är den mest kompletta maten vi kan ge ett barn, eftersom det förändras när barnet växer, för att innehålla alla näringsämnen som är nödvändiga för dess utveckling.

I tusentals år betraktade ingen faktiskt lämpligheten för detta flytande guld, eftersom det var det naturliga sättet att föda barn. Och kvinnor runt om i världen som ammar sina barn som naturliga utan att bedömas för det.

Så varför måste vi nu fortsätta försvara kvinnor som ammar sina barn offentligt? Har amningskulturen gått förlorad i Spanien? Dr. Susana Ares, koordinator för Amningskommittén för den spanska föreningen för pediatrik (AEP), säger ja och säger att samhället ser mamman som ammar offentligt som en hippie, när det är något helt normalt.

Min erfarenhet ”i hemlighet”

Jag har alltid varit tydlig på att jag ville amma mina barn och lyckligtvis kunde jag göra det, även om det kanske inte var så länge jag ville. För på de sju åren som har tagit förändrades uppskattningen av en mamma som ammar sin son avsevärt för gott, men inte allt nödvändigt.

Jag separerades från min dotter när hon föddes och ingen i det offentliga moderskapet ledde mig att sätta henne i bröstet för första gången tre timmar senare.

Men saker och ting blev inte bättre efteråt för att amma henne på gatan blev hon en riktig odyssey: Jag var tvungen att gå till bilen, täcka fönstret med en jacka så att de inte skulle se oss, springa till badrummet i en bar när jag var tvungen att äta den och sätta mitt barn att suga på toalettlocket … Jag var rädd att min lilla flicka Jag skulle vilja äta på gatan om jag inte kunde hitta en plats att gömma mig!

Efter tre månader var jag tvungen att ge upp amningen för att återvända till jobbet, sedan ”Att ta en sjuksköterskelicens var en ursäkt för att arbeta mindre” (som min chef såg det). Jag hade inte heller ett supportnätverk runt mig som skulle göra det möjligt för mig att fortsätta erbjuda min dotters bröst efter lång arbetstid.

Jag minns fortfarande hur belastat mina bröst var de första dagarna av min återkomst till jobbet och att jag var tvungen att låsa mig i en av toaletterna i badrummet för att extrahera mjölken för hand och lättare smärtan.

Jag har en känsla av att all amning smytade, eftersom det inte var rätt att visa mina bröst offentligt.

En mer öppen amning

Lyckligtvis med min lilla son var vår erfarenhet av amning helt annorlunda. Vi var inte separerade någon gång sedan han föddes och bara lägger den ovanpå den reptilian ensam till bröstet och började suga. Jag kände mig så glad att se att allt var bra!

Och följande dagar och månader var lika enkla: Jag åt när jag ville och var det kom ifrån. Först när jag gick med på att gå med min mamma bad han mig göra det ”Jag täcker lite för utbildning.” Och han satte en jacka framför eller vad han hade för hand, för att han inte kranglade.

Men ärligt talat Jag känner inte till om de tittade på mig dåligt när jag ammade mitt barn offentligt eftersom jag inte brydde mig. Jag visste vad jag ville och att det jag gjorde var bäst för min son och vad resten av världen trodde, jag brydde mig inte. Och så var det tills vi var tvungna att sluta amma på grund av hälsoproblem.

Så när min lillasyster hade sin första dotter och amade henne tills hon var två år, kunde jag bara känna avundsjuk. Naturligtvis erbjöd jag den till henne när hon begärde den och när min systerdotter växte upp, det var hon som klättrade upp och tog bort sin skjorta eller vad hon hade på sig och vad man skulle äta! Överallt.

De fyra orsakerna till att världen behöver mödrar att amma offentligt (och utan att täcka sig själva)

Och med min lilla systerdotter, samma. Hon ammade över tre år, tills hon avvänjades för bara några månader sedan. Och allt var möjligt eftersom hennes mamma kunde njuta av ett amningstillstånd, ett rum i sitt arbete för att uttrycka sin mjölk, ett minskat arbetsschema för att kunna tillbringa mer tid med sin dotter och en mormor som gav henne bibeln med mjölk mamma när hon inte var.

Och jag försäkrar dig, Ingen av oss är hippier, eller befriade och skamlösa kvinnor som går runt och visar våra bröst för alla. I själva verket har jag aldrig gjort topplös offentligt, men jag ser inte någon mening som mödrar måste gömma sig idag, som jag var tvungen att göra när jag ammade min första dotter.

eftersom att mata våra barn är något naturligt och vackert och problemet är att vem tittar på kvinnans bröst och ser dem som något ”pervers”. Kan det finnas något vackrare än att en mamma tar upp sitt barn medan de två tittar på varandra med kärlek?

Och de som kritiserar honom ”för det dåliga exemplet de kan ge barn”, de faller tillbaka i en stor lögn: det är de som dåligt utbildar sina barn genom att påpeka som ”fel” något så naturligt som amning, till och med kritisera kvinnor som ammar i offentliga utrymmen.

Vad de måste göra är att leda med exempel framför sina barn, normalisera en bild som har upprepats genom historien och som vi verkar ha glömt.

Eftersom det ammar: det naturliga och normala sättet att utfodra våra barn, även om uppgifterna återspeglar att endast två av fem spädbarn fortsätter att utfodras enbart med bröstmjölk i Spanien.

Varför amning bör normaliseras

Morsmjölk livnärs alltid och dess fördelar för mamman och barnet är vetenskapligt bevisade: det minskar risken för plötslig spädbarnsdöd, motverkar den genetiska benägenheten till fetma, är mindre benägna att drabbas av diabetes, långtidsimmunitet, hypertoni och andra. kardiovaskulära patologier och många fler.

Även om det efter de första leveranstimmarna är normalt att inte ha mycket mjölk, anpassas produktionen till efterfrågan från barnet. Det är därför det är så viktigt att lägga den i bröstet varje gång du gråter eller när du visar tecken på hunger, vare sig i ett offentligt rum eller hemma.

Men det verkar som att inte alla tycker detsamma, eftersom det inte är första gången vi måste ”rapportera” något fall av diskriminering till en mamma eftersom hon ammar sin son.

Mödrar är ”inbjudna” att täcka sig i flygplan, i simbassänger, i ett köpcentrum …

#MisTetasNoSonTu Ämne: Verdeliss initiativ för att normalisera amning offentligt

Mödrar insisterar på att bekräfta att detta förbud framför allt ligger i fördomar och brist på social information, trots att FN erkänner amning som en mänsklig rättighet för spädbarn och mödrar.

Slutsats: Amning är naturligt och ingen bör begränsa denna rätt i något offentligt rum.

Exempel som vissa modeller som ammar på catwalken, politiker och idrottare som ammar medan de fortsätter med sin normala aktivitet, är utan tvekan bra exempel för de människor som fortfarande ber om en mamma att täcka sig själv medan de ammar. Om till och med påven uppmuntrar mödrar att amma i det sixtinska kapellet!

Och det är att det under 2000-talet borde vara något obestridligt, även om det tyvärr fortfarande finns kontroverser av detta slag som tyder på behovet av att synliggöra problemet.

Och i dessa dagar, som firar World Breastfeeding Week, vill vi prata om det igen. Det är vårt sandkorn att normalisera något som måste vara normalt och alltid har varit.

Förhoppningsvis nästa år, vid samma datum, är det inte längre nödvändigt att ge en röst till ammande mödrar eftersom ingen har ifrågasatt dem genom att mata sina barn till bröstet var de vill och när de vill. Eftersom amning offentligt inte bara är en fråga om hippier.

Patricia Montero visar hennes bröstpump i brösten: normalisering av amning på offentliga platser

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *