Miss Cantine

Genom fotografier visar barn de många orsakerna till att deras mödrar kritiseras

Som mödrar och fäder måste vi fatta hundratals beslut relaterade till vård, uppväxt och välfärd för våra barn. Vissa kommer att vara lätta, andra inte så mycket, och kanske kommer många av dem att kritiseras av andra människor, vilket får många mödrar att känna sig skyldiga.

Med avsikt att visa hur löjligt en del av den kritik vi får från mödrar, en fotograf höll en fotografering, där barnen har affischer där de nämner orsakerna till att deras mödrar har kritiserats.

Fotografen bakom denna session kanske låter dig bekant, eftersom den handlar om Abbie Fox of Foxy Photography, som vi tidigare har delat med andra sessioner som ”Fed är bäst”, som hyllar alla mödrar som matar sina barn, oavsett om de ger bröstet eller flaskan.

Kom tillbaka med en fotografering som försöker hjälpa till att avsluta den berömda ”mamma shaming”, en handling som skämmer eller kritiserar beslut från vissa mödrar om att uppfostra sina barn. Och även om initiativ uppstår för att avsluta det berömda och absurda kriget mellan mödrar, finns det fortfarande många saker som var och en kritiseras för.

Det är därför Abbie har tänkt att ett bra sätt att vara medveten om hur onödig och ibland löjlig denna kritik kan vara uttrycka dem i ord och visa dem genom barnen till de mödrar som har kritiserats.

Jag föddes hemma i förlossningen
Jag är utbildad hemma
Mina föräldrar har heltidsjobb och jag går med barnvakt
Jag går fortfarande tillbaka i bilen
Vår mamma är en mamma som stannar hemma

Med affischer i händerna, vilket de sätter meningar som anger orsakerna till att de har generats eller kritiserats, barnen visar att i slutet av allt gör alla deras mödrar det bästa de kan.

Eftersom de utbildar hemma, för att de fortsätter att ta sina äldre barn bakåt, för att de inte tvingar sina barn att äta om de inte vill, eftersom de ammade tills de var två år gamla, för att de matade dem med en formel efter eget val, eftersom deras fortsatta träning under graviditet och eftersom de hade kejsarsnitt är några av skälen som visas på fotografierna.

Min mamma sprang maraton medan jag var gravid
De matade mig bröstmjölk i en flaska tills jag var ett år gammal
Min mamma sitter fortfarande på baksidan av bilen bredvid mig
De matar mig med formel efter val

Hela albumet kan ses på Abbies Facebook-sida, där hon i detalj förklarar sina skäl för denna fotosession:

I denna teknologiska värld där vi tillbringar mycket tid på Facebook och i online momsgrupper, hittar vi en sak varje dag: kritik av andra mödrar. Folk säger att det inte händer längre, men det är väldigt närvarande och kan vara brutalt. När jag var första gången grät jag för saker som folk berättade för mig, och de främsta skyldigheterna var andra mödrar. Varför vi inte alla kan komma överens är en fråga som jag ställer mig själv hela tiden.

Om våra barn är friska, lyckliga och blomstrande, vem bryr sig om att våra föräldrestilar är annorlunda ?! Ja, det finns saker som jag personligen aldrig skulle göra för min tro, men jag vet att det finns saker jag gör med mina barn och att mina vänner är förskräckta.

Vi gör alla vårt bästa för att hålla dessa små människor levande medan vi bibehåller vår läkning. Vi har alla våra skillnader i föräldraskap, och vi måste inse att alla har växt upp på olika sätt och att vi har olika värderingar och saker som är viktiga för oss.

Vi måste sprida mer kärlek runt oss. Så jag träffade några av mina fantastiska klienter och vi gjorde den här fotosessionen. Varje barn har en affisch av vad som kan vara en kontroversiell fråga för någon. Nej, vi täcker inte alla ämnen. Detta var ett projekt som gjordes frivilligt och jag kunde inte hitta en person som skulle täcka vart och ett av de ämnen jag ville ha. Se till att titta på hela albumet till slutet.

Vi är alla älskade

Målet med Abbie är det som visas på det här senaste gruppfotoet: ”alla är älskade”. Varje moderbarn är en värld och vad som fungerar för vissa kommer inte att fungera för andraAv tusen och en orsak, inklusive livets rytm, varje barns specifika behov samt den specifika situationen för varje familj.

Det viktigaste är att komma ihåg att varje mamma gör vad hon kan, omvårdnad på bästa möjliga sätt för var och en av dem och vi ska inte bedöma eller kritisera hennes förmåga som mamma bara för att vi inte matchar hennes beslut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *