Miss Cantine

11 saker en mamma som stannar hemma behöver du veta

Innan jag blev mamma var mina planer att fortsätta arbeta utanför hemmet efter att ha fått barn. När min dotter föddes förändrades allt. Jag började känna saker som jag inte kände förut, tankar som jag inte hade förut och Jag befann mig tvivla och ifrågasätta alla de planer som jag hade gjort i mitt huvud.

Jag återvände till mitt kontorsjobb, men jag slutade aldrig sakna min dotter eller känner mig dålig av att inte vara med henne. Så småningom växte den känslan så mycket att jag slutade sluta mitt jobb när hon fyllde ett år och blev mamma som stannar hemma.

Efter att ha levt den här upplevelsen, för nu är jag en mamma som arbetar hemifrån medan min dotter går på skolan, skulle jag vilja dela 11 saker som mödrar som stannar hemma behöver att andra vet.

Detta är vårt jobb (och inte samtidigt)

Mamma som stannar hemma för att ta hand om barnen, vi arbetar också mödrar. Vi kanske inte får en lön, men vårt värde som kvinnor bör inte minimeras eftersom vi väljer att stanna hemma med våra barn. Att säga att ”vi inte arbetar” är att förringa vad vi gör genom att stanna hemma med våra barn.

Det är ett stort ansvar

Att ta hand om, mata och skydda vårt barn är något som mödrar ges naturligt. Det är vår instinkt som hjälper oss att växa mer och mer i vårt arbete som mödrar. Men det betyder inte att det är enkelt eller av liten betydelse. Att vara mamma och ta hand om ett barn är ett stort ansvar, eftersom en annans liv är helt beroende av oss.

Det finns riktigt svåra dagar

Att vara hemma med dina barn är en glädje, vi måste leva i första raden alla de stunder av tillväxt och självupptäckt som våra barn lever när de utvecklas. men precis som det finns väldigt trevliga och goda dagar så finns det också svåra dagar som känns tunga och att vi skulle vilja avsluta snabbt för att börja om igen nästa dag.

Ibland känner vi oss ensamma

Ja, vi åtföljs alltid av våra barn. Men människan är sällskaplig av naturen, och som kvinnor måste vi också prata och spendera tid med andra vuxna (eller åtminstone de redan vet hur de ska prata och vi kan ha en konversation). Att bo hemma med barn ger oss dagar då det alltid finns något att göra, men det kan vara väldigt ensamt.

Vi har ingen ledig tid – de är inte semester

Reaktionen hos många människor att veta att en mamma stannar hemma med barn är vanligtvis en: ”Hur lyckligt! Visst att du vilar mycket”, eftersom de tror att vi inte gör någonting. Men detta kan inte vara längre från sanningen. Att stanna hemma är inte en semester, det är motsatsen till att ha semester, eftersom arbetet hemma och med barn aldrig slutar och här finns det inget schema där ”vår dag” slutar.

Vi skulle vilja ringas ibland

Detta går hand i hand med den känslan av ensamhet som ibland invaderar oss. Vi vet att våra vänner och bekanta har andra ansvarsområden och problem att ta hand om, men det skulle vara bra om det då och då är det de och inte bara vi som gör vårt bästa för att upprätthålla kommunikationen. Ett samtal eller ett meddelande då och då, skulle hjälpa oss att påminna oss själva om att vi inte är ensamma.

Vi tror inte att vi är bättre mödrar

Vissa tror att mödrar som stannar hemma tänker bättre än de som fortsätter sitt arbetsliv efter att ha fått barn. Men verkligen, varken är bättre än den andra. Alla gör saker som de fungerar bäst för henne och hennes familj, och personligen tror jag att det inte ens är en jämförelsepunkt mellan dem. Vi gör alla fantastiskt.

Nio mödrar som är glada över att ha slutat sitt jobb och stanna hemma med sina barn

Ibland behöver vi en paus

Som jag nämnde är de inte semester, och även om det är ett av världens största glädjer att ha ett barn, vi behöver också en paus. En fri eftermiddag, en dag för att ta en tupplur på tre eller fyra timmar, är små saker som skulle göra oss väldigt glada.

Ibland vet vi inte vilken dag det är

Att vara ”lika” varje dag, utan rutinmässiga förändringar eller utan ett fast kontor eller kontorsplan, är det normalt att vi ibland blir förvirrade och inte vet vilken dag vi är. Vi kan glömma kompromisser eller bli förvirrade, och vi klandrar till stor del de berömda ”mumierna” eller mammors amnesi.

Ja, vi vet att vi har tur

En av de kommentarer jag fick mest när folk fick veta att jag hade gett upp att stanna hemma med min dotter var att låta mig veta hur lycklig hon var. Vi vet att vi är, vi vet att det finns mödrar som önskar att de kunde stanna hemma och njuta av sina barn hela tiden, och av samma anledning, Vi är tacksamma för att ha denna möjlighet.

Vi skulle göra det igen utan att tveka

Att vara hemma med barn kan vara utmattande och lämna oss utan en gratis minut för oss, liksom att isolera oss lite från de människor vi vanligtvis brukade. men utan tvekan skulle vi göra det igen utan att tveka.

eftersom att vara en mamma som stannar hemma är en unik upplevelse, och det är fullt av stunder som kommer att förbli för evigt i våra hjärtan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *