Miss Cantine

Före och efter att ha varit mamma: hur värdet på saker förändras

Mödrar är en upplevelse som helt förändrar ditt liv, både fysiskt och mentalt. När du blir mamma omarbetar du dina dagliga rutiner, din livsstil är en helt annan och dina intressen förändras: du upptäcker att det du var intresserad av tidigare inte längre är lika viktigt och du upptäcker nya ämnen att fokusera på.

Generellt med moderskap inser du att ditt sätt att tänka förändras till en sådan grad att saker får ett annat värde efter att ha fått barn.

De saker som betydde mig innan jag var mamma

Från min personliga erfarenhet tror jag att moderskap har ändrat mina intressen på ett imponerande sätt. De saker som verkade viktiga för mig nu spelar ingen roll för mig eller ens verkar tråkiga, medan de enkla sakerna i livet nu verkar fantastiska.

Innan jag var mamma brydde jag mig mycket om utseenden. Speciellt mitt fysiska utseende. Jag var intresserad av att vara medveten om de nya trenderna, eftersom mina kläder alltid var fashionabla och oklanderliga. Jag brydde mig verkligen om varje detalj i mitt fysiska utseende.

Innan jag var mamma var jag mycket intresserad av att veta vad mina vänner och bekanta gjorde, vad som hände i världen. Jag gillade att veta vad den heta platsen var, gå ut med dem för att träffa honom och alltid hålla jämna steg med det senaste skvaller.

Innan jag var mamma var jag mycket krävande med min tid. Jag hatade att få planer avbrutna eller ändringar i sista minuten. Jag gillade att planera min vecka i förväg och ha ett mycket aktivt socialt liv.

Innan jag blev mamma, Jag tog många saker för givet. Jag ägde min tid. Jag trodde att jag alltid kunde göra vad jag ville när jag ville. Att om han inte uppmanade mig kunde jag lämna saker för senare, trots allt hade jag hela tiden i världen.

Innan jag var mamma brukade jag inte vara väldigt känslomässig med min familj och nära och kära. Om jag såg dem eller inte hände ingenting, det skulle vara dags att se dem vid födelsedagar, familjesammanträden eller jul.

Innan jag var mamma brukade jag vara mycket otålig. Jag hade alltid bråttom för allt: att köra, gå, vänta på min tur i banken, vänta i kö för att betala i en butik. Jag hade bråttom att göra allt för Jag ville inte missa någonting som hände i världen.

De saker som jag inte bryr mig om sedan jag var mamma

Jag tror att när vi blir mödrar får vi en sorts ”reality hit” som får oss att tänka om vikten vi ger för vissa saker, vilket får oss att fokusera på deras verkliga värde.

Eftersom jag är en mamma, Jag slutade oroa mig för uppträdanden. Självklart bryr jag mig fortfarande om att se bra ut, men om mina kläder är moderna eller inte är det inte något som gör mig sömnig längre. Jag bryr mig mer om att ha på mig kläder där jag känner mig bekväm och säker på mig själv. Jag bryr mig inte heller om mina kläder blir färgade eller smutsiga, för Det betyder att det fanns några stygga små händer som kramade mig och nära mig.

Eftersom jag var mamma var jag inte intresserad av vad andra gjorde. Jag håller kontakten med mina vänner, men jag är inte längre intresserad av att veta vad de heta platserna är i staden. Skvaller och rykten? Jag är ledsen Jag har inte tid för det och jag föredrar att använda det för att göra saker som verkligen gör mig lycklig.

Eftersom jag är mamma bryr jag mig inte så mycket om mina planer avbryts och ibland är jag glad att de gör det. Jag är inte orolig för att ha ett aktivt socialt liv, för jag har ett rikt och intressant liv hemma med min familj. Om det var för mig, Jag skulle inte missa en enda sekund av tillväxten av den underbara människan jag gav liv till.

Eftersom jag var mamma förstod jag att det att äga min tid inte är något som betyder mycket när du har barn. Naturligtvis vill man ha möjlighet att göra många saker, men med barn är det inte alltid möjligt. Detta har lärt mig att värdera saker mer. Jag kanske inte bryr mig så mycket om att jag inte har tid att shoppa eller gå på film, men jag uppskattar verkligen de lilla solo-stunder som jag har för mig själv.

Eftersom jag var mamma började jag säga ”Jag älskar dig” till min familj varje dag. Familj är det viktigaste vi har under våra tidiga år, och jag vill inte att min dotter ska missa något av det. Familjen är allt. Att bli mamma fick mig att stärka min relation med mina föräldrar, besöka dem oftare, prata dagligen och visa dem min kärlek och tillgivenhet vid varje tillfälle jag har, för nu förstår och vet jag allt de levde genom att ha mig och min syster.

Eftersom jag var mamma slutade jag bry sig om det skyndade fram och tillbaka som vi brukar ha. Jag har lärt mig att gå långsamt, sluta för att fundera över molnen, luktar blommorna, ta ett djupt andetag och förundras över den värld där vi lever. Jag bryr mig inte om personen framför går eller kör långsamt, Nu tycker jag om utsikten och jag inser alla de saker som jag saknade för att försöka ”inte missa någonting i världen”.

Nu när jag är mamma, Det viktigaste för mig är inte de materiella sakerna, utan de saker som berikar ditt hjärta och får din själ att le. Min dotters kyssar, familjekramar, skratt vid lunchtid och att se min tjej växa framför mina ögon är de saker som intresserar mig mest.

Naturligtvis bor jag inte frånvarande eller frånkopplad från omvärlden, och det är inte heller att jag har tappat min essens eller intresse för allt som tidigare betydde mig. De har bara inte samma värde som tidigare. Jag har inte bråttom att leva livet eller vara medveten om vad andra gör, för de saker som verkligen betyder är med mig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *